Jak vybrat domovní alarm

Jak vybrat domovní alarm

Jak vybrat domovní alarm

V současné době je na trhu celá řada domovních alarmů, které uspokojí každého uživatele. Již není nutné objednávat specializovanou firmu, která by přijela zabezpečovací systém nainstalovat. V naší nabídce najdete cenově dostupné bezdrátové alarmy, které si zvládnete nainstalovat sami. Abychom vám usnadnili výběr, připravili jsme tuto stránku, kde podrobně rozbereme všechny domovní alarmy z naší nabídky, a to od těch nejzákladnějších, po ty nejlepší.

Lokální domovní alarm se sirénou Secutek GS-SS08ZJ

Bezdrátový domovní alarm Secutek GS-SS08ZJ

Základní model alarmu, který spolehlivě vyžene nezvaného hosta za zvuku 110dB sirény. Sháníte-li nejlevnější zabezpečovací systém, který spolehlivě ochrání váš majetek, je tento model určen právě pro vás.

Klíčové vlastnosti:

  • obsahuje 2 bezdrátové senzory (PIR a dveřní senzor)
  • dálkový ovladač s SOS tlačítkem 
  • nejlevnější alarm v nabídce
  • při narušení objektu spustí sirénu
  • možno připojit až 30 bezdrátových senzorů
  • neumožňuje vzdálenou komunikaci 

Bezdrátový GSM alarm Secutek GS-S2G

Bezdrátový GSM alarm Secutek GS-S2G

GSM alarm stejně jako lokální alarm bezdrátově komunikuje se senzory. Má však tu výhodu, že vám v případě narušení objektu může dát vědět na mobilní telefon, a vy tak můžete ihned jednat. Alarm je vhodný zejména do míst, kde nemáte pokrytí WiFi. V případě, že v místě je WiFi, pak doporučujeme zvolit spíše model GS-S3W.

Rozdíl oproti nižšímu modelu:

  • vzdálená komunikace přes GSM (nutno vložit SIM kartu)
  • má číselník a displej
  • obsahuje RFID čtečku
  • nemá sirénu (nutno dokoupit zvlášť)

WiFi alarm Secutek GS-S3W

WiFi alarm Secutek GS-S3W

Moderní alarm s podporou WiFi, který je možné ovládat prostřednictvím mobilní aplikace. Široké možnosti konfigurace hlavní jednotky i jednotlivých senzorů. Při narušení objektu budete okamžitě informováni alarmem přímo ve vašem mobilním telefonu. Dokonce se vám ukáže, jaký konkrétní senzor byl aktivován. WiFi alarm Secutek GS-S3W již může kromě ochraně proti zlodějům efektivně sloužit i pro další účely. V kombinaci se záplavovým čidlem může kontrolovat zda se vám nezatopil sklípek. V kombinaci s kouřovým senzorem může hlídat, zda nedošlo k požáru, a mnoho dalšího.

Rozdíl oproti nižšímu modelu:

  • vzdálená komunikace přes WiFi = žádné poplatky, jednodušší konfigurace, efektivnější obsluha
  • podporuje pokročilé automatizace pro chytrou domácnost
  • nemá číselník a displej
  • neobsahuje RFID čtečku

WiFi GSM alarm Secutek G90B Plus P

WiFi GSM alarm Secutek B90B Plus P

TOP model alarmu, který v sobě spojuje funkce všech předchozích modelů. Zabezpečovací systém je možné ovládat na číselníku umístěném přímo na ústředně, pomocí dálkového ovladače, či přes internet pomocí mobilní aplikace. K alarmu je možné připojit až 100 bezdrátových senzorů, a až 100 chytrých zásuvek či relé, kterým můžete detailně nakonfigurovat chytré automatizace.

Běžnou obsluhu je možné pohodlnně vykonávat přes mobilní aplikaci, nicméně díky GSM modulu máte jistotu, že váš dům bude chráněn i při výpadku internetu. 

Rozdíl oproti nižšímu modelu:

  • obsahuje jak GSM tak WiFi
  • má displej a číselník
  • možno připojit až 100 bezdrátových senzorů
  • možno připojit až 100 chytrých zásuvek a relé

Výběr čidel a senzorů pro zabezpečovací systém

Bezdrátový PIR senzor

Pohybový PIR senzor

Nejběžněji využívaný senzor pro zabezpečovací systémy. PIR senzor spolehlivě detekuje pohybující se osoby pomocí jejich tepelného vyzařování. Podívejte se na senzor Secutek GS-WMS08, který je vybaven speciální funkcí detekce falešných poplachů, které jsou způsobené pohybem zvířat.

Senzor stačí pomocí 3M lepící pásky nebo hmoždinek nainstalovat do protoru, který chcete hlídat a spárovat ho s útřednou alarmu. Čidlo se z pravidla instaluje do místností, kde hrozí vniknutí skrz dveře, či okna.


Dveřní alarmDveřní alarm

Spolehlivé zabezpečení dveří či oken. Dveřní alarm se skládá ze dvou částí, které se během otevírání dveří rozpojí, čímž se aktivuje alarm. 

Instalaci provede snadno pomocí 3M lepících polštářků. 

Doporučené místo instalace je na hlavní vchodové dveře. Pro detekci vniknutí oknem je vhodnější použít PIR senzor v místnosti, nebo senzor rozbití skla.

Podívejte se dveřní alarm Secutek GS-WDS07, který vám dokáže i ohlídat, zda máte zavřené dveře či okna při odchodu. 


Záplavový senzorZáplavový senzor

Slouží ochraně nikoliv před zloději, ale před přírodními živly. Ve chvíli kdy dojde k propojení elektrod (při jejich zaplavení), tak se senzor aktivuje. Můžete pomocí něj hlídat zda vám spodní voda nevyplavila vinný sklípek. Nebo uvnitř bytu může kontrolovat zda nedošlo k protečení pračky, kotle, vany, či čehokoliv jiného, co by vám mohlo způsobit škodu.

Podívejte se na záplavový senzor Secutek LSTC02, který vám za cenu několik málo set korun pomůže předejít nesrovnatelně větším škodám. Výdrž až 6 měsíců. Možnost instalace až 100m od ústředny.


Kouřový detektor Kouřový detektor

Ochraňte svou domácnost proti požáru. Ve chvíli kdy kouřový detektor zjistí kouř, tak vyšle informaci do ústředny alarmu. Ta vám pak (v případě modelu s WiFi) může dát okamžitě vědět.

Kouřový senzor by rozhodně neměl chybět v žádné domácnosti. Podívejte se na model Secutek GS-WSD02, který je kompatibilní se všemi našimi alarmy.


Výběr dalšího příslušenství

Siréna k alarmu

Bezdrátová siréna

Má-li být systém kompletní je siréna nutností. V případě narušení objektu spustí poplach o hlasitosti 110dB, který zaručeně vyžene každého nezvaného hosta. Při instalaci sirény dejte pozor na nastavení jednotlivých senzorů, aby nedocházelo k falešným poplachům, které by vám zajisté na popularitě u sousedů nepřidaly.

Podívejte se například na venkovní bezdrátovou sirénu Secutek GS-SS02B, která je navíc vybavena majákem a záložní baterií.


Bezdrátový zvonekBezdrátový zvonek k alarmu

Máte-li již v domě nainstalovaný sofistikovaný zabezpečovací systém, proč ho nezužitkovat ještě více? S ústřednou můžete spárovat jeden či více bezdrátových zvonků, při jejichž stisknutí vám může zacinkat ústředna alarmu, nebo přímo váš telefon.

Prohlédněte si stylový bezdrátový zvonek Secutek GS-WDB08

Porovnávací tabulka 

Srovnávací tabulka bezdrátových alarmů Secutek

Zanechte odpověď

Všechna pole jsou povinná

Jméno:
Email: (Nebude zveřejněno)
Komentář: