Metody připojování kamer na WiFi

Metody připojování kamer na WiFi

Vzhledem k tomu, že metod jak připojit kameru na WiFi neustále přibývá, a člověk s v nich snadno ztratí, rozhodli jsme se je sepsat do jednoho přehledného článku.

Připojení ONLINE kamery přes mobilní aplikaci

Metoda je použitelná pouze pro kamery, které jsou vybaveny LAN konektorem. Abychom metodu mohli aplikovat, musí být kamera online - tedy k ní připojíme napájení, pomocí LAN kabelu ji propojíme s modemem.

V příslušené aplikaci pak zadáme ID kamery (nebo naskenujeme QR kód) a heslo, čímž se k ní připojíme. Po nastavení požadované WiFi sítě můžeme odpojit LAN kabel, a kamera již bude s modemem komunikovat přes WiFi.

Tento způsob propojení většinou využívají klasické bezpečnostní kamery, jako například IP kamera se záznamem Easyn A158.

Připojení přes WiFi hotspot

Tuto metodu využívají kamery, které nemají LAN konektor. Abychom mohli navázat prvotní komunikaci s kamerou, potřebujeme se připojit na WiFi hotspot, který kamera vysílá, a až poté provádíme konkrétní konfiguraci.

a) Automatická konfigurace 
V aplikaci jdeme do WiFi nastavení, vybereme WiFi síť ke které chceme kameru připojit a zadáme její heslo. Po potvrzení se aplikace automaticky připojí na WiFi hotspot vysílaný kamerou, a odešle do ní požadovanou konfiguraci.

b) Manuální konfigurace
Funguje stejně jako v bodu a) s tím rozdílem, že se aplikace nepřipojí vysílanému hotspotu - musíme se na něj tedy připojit manuálně.

Připojení přes WiFi hotspot využívá například Otočná skrytá WiFi kamera v budíku Secutek WIP-10.

Air Config / Smart Config

Metodu využívají zejména kamery, které nemají LAN konektor, a ani neumí vysílat vlastní WiFi hotspot. Jedná se o metodu, kdy je požadovaná konfigurace přenášena pomocí zvukových signálů. V aplikaci tedy nejdříve vyplníme údaje k WiFi síti, ke které chceme kameru připojit, a následně položíme mobilní telefon do blízkosti kamery. Informace se pomocí zvukových signálů do kamery přenesou, a ta se následně připojí na nakonfigurovanou síť.

Air Config využívá například nejnověší model WiFi špionážní kamery v PIR čidle

Připojení přes webové rozhraní

Tento postup se většinou aplikuje v případech kdy ostatní metody selžou (např. kvůli problému s obslužnou aplikací). Kameru musíme nejdříve pomocí LAN kabelu připojit do lokální sítě, a následně zjistit její IP adresu, což zpravidla umožňuje program dodaný výrobcem kamery. Nemáte-li k dispozici program od producenta kamery, můžete použít univerzální programy pro prohledávání sítí.

Jakmile známe IP adresu a port kamery, tak se k ní můžeme připojit přes webový prohlížeč, a to nejlépe přes Internet Explorer 9-11, který je kompatibilní s většinou kamer. Ve webovém rozhraní kamery následně najdeme konfiguraci WiFi, a nastavíme požadované údaje.

Zanechte odpověď

Všechna pole jsou povinná

Jméno:
Email: (Nebude zveřejněno)
Komentář: