Šikovní pomocníci do školy

Šikovní pomocníci do školy

Začátek září je všeobecně vnímáno jako období, které nepatří zrovna k těm nejpopulárnějším a nejočekávanějším. Snad jen s výjimkou natěšených prvňáčků, u nichž se ovšem prvotní nadšení a vidina nových dobrodružství v následujících měsících a letech strávených sezením v lavici zpravidla nenávratně rozplývá. Z řad starších žáků a studentů bychom také našli jedince, kteří ani v aktuálně probíhajícím čase nepropadají pesimismu a skepsi, nicméně lze zodpovědně konstatovat, že kyselé a otrávené obličeje jsou ve výrazné přesile. U rodičů je to víceméně podobné. I sebevětší bývalí či současní šprti přiznávají, že letním prázdninám, zvláště s takovým počasím jako letos, těžko může konkurovat přísnější denní režim, ranní vstávání, vršící se požadavky učitelů a vůbec všechny ty povinnosti kolem školy.

 

Jasně, škola nemusí být a v mnohých případech ani není zase takový, slangově řečeno, ´vopruz´, jak možná vyznívá z úvodního odstavce. Přesto kdy jindy zpříjemnit malým či větším školákům pobyt ve škole i mimo ní nějakou šikovnou a zároveň užitečnou technickou věcičkou, než právě teď? V naší nabídce lze najít hned několik modelů, které velmi vhodně poslouží nejen jako technická hračka, ale i jako pomocník, díky kterému si lze ulehčit studium, typicky třeba na přednáškách, při diktování, potřebě rychle cokoliv zaznamenat, atd. Samozřejmě vysokoškoláci mají ještě pár dnů volna oproti mladším studentům a žákům k dobru, ale také jim se co nevidět zase rozběhne onen kolotoč, kdy každá pomoc šetřící čas a práci je vítána. Navíc se díky originálnímu společníkovi mohou blýsknout před svými kolegy a spolužáky. Představme si tedy pár tipů na produkty z nabídky našeho e-shopu, které se kromě jiného skvěle uplatní i jako školní techničtí pomocníci, čímž rozhodně nemyslíme ´pomoc´ ve smyslu podvádění při testech a podobně.

 

Propiska s diktafonem

 

Diktafon MQ-92 zabudovaný v elegantní, ale ničím výrazně nápadné, propisce je možno využít i na větší tajné špionážní akce. Nicméně podobně koncipovaný produkt je vhodný i pro účely rychlého zachycení informací, projevů a třeba i celé přednášky nebo vyučovací hodiny, přičemž s pořízeným záznamem je možno zcela efektivně a pohodlně pracovat. To je zaručeno zejména díky velmi dobrým technickým parametrům zařízení, jemuž vévodí citlivý mikrofon zachycující hovory až ze vzdálenosti osmi metrů nebo dlouhá výdrž baterie umožňující až dvanáctihodinové nepřetržité nahrávání.

 

Model je velmi oblíbený kvůli jednoduchosti jeho obsluhy, kterou hravě zvládnou i děti. Nahrávání se aktivuje prakticky jediným pohybem, přičemž celkově se diktafon ovládá skrze posuvný klips. Tato speciální propiska s diktafonem je taktéž vybavena systémem AGC, tedy automatickým řízením hlasitosti, kdy dochází k přizpůsobení hlasitosti s ohledem na vzdálenost a sílu objektu, který chceme zaznamenat. Přehrávání záznamu také není nikterak komplikované, propisku snadno rozšroubujeme, uvnitř ní se nachází USB konektor, skrze nějž připojíme zařízení rovnou k počítači, aniž bychom potřebovali propojovací kabel.

 

Hodinky s kamerou a diktafonem

 

Koho by nezaujala propiska s diktafonem, může se nechat inspirovat třeba těmito speciálními hodinkami. Jde o špionážní hodinky s kamerou a diktafonem Secutek MK04 patřící mezi špičkové modely ve své kategorii. Hodinky jsou vybaveny full HD kamerou, přičemž dokáží pořizovat i fotografie ve vynikajícím rozlišení, tudíž i dokument s textem bude při následné práci s ním zcela čitelný a použitelný. Zařízení umožňuje přepínat mezi jednotlivými módy, takže jestliže v dané chvíli potřebujeme zachytit především zvukovou stopu, třeba během přednášky, jednoduše přepneme do tohoto režimu.

 

Jednou ze speciálních funkcí těchto hodinek s kamerou a diktafonem je IR přísvit, který hodinkám umožňuje vidět a případně nahrávat za ztížené viditelnosti, anebo přímo v noci, což z nich činí univerzální model nejen pro studijní či kancelářské využití, ale i pro použití v terénu, třeba v případě potřeby diskrétního pořízení důkazního materiálu. Pořízené audio či video-záznamy pak do počítače dostaneme prostřednictvím USB konektoru. Předtím je třeba hodinky vypnout. Během připojení k PC se hodinky dobijí. Podobně jako u propisky s diktafonem se také zde pohybuje cena kolem dvou tisíc korun.

 

Mikrosluchátko pro diskrétní komunikaci

 

Produktem z trochu jiné kategorie je pak toto mikrosluchátko pro skrytou komunikaci s GSM boxem a profesionálním mikrofonem. Model Secutek MS18 se špičkovým mikrofonem značky Knowles už je o něco dražším výrobkem, který splňuje přísné požadavky i pro reálné špionážní akce. Nicméně spojení se školou a nápovědou se tak nějak nabízí, tudíž i tento profesionální produkt můžeme na tomto místě pro představu zmínit.

 

V každém případě nápověda na trase k tomuto mikrosluchátku, ať už jde o jakékoliv účely, je prakticky neodhalitelná. Celé sluchátko je právě díky jeho miniaturním rozměrům možno schovat až do útrob zvukovodu, kde je zcela nepostřehnutelné.  Díky vysoce kvalitnímu mikrofonu je možná i oboustranná komunikace.

 

A co když je potřeba odevzdat mobilní telefon jako u různých zkoušek, tajných schůzek a podobně? V tomto případě to vůbec nevadí, neboť GSM box, jenž je součástí produktu, plně nahrazuje funkci mobilního telefonu, takže tajné mini-sluchátko budete moci plně použít i při vypnutém nebo odloženém mobilu.

 

Podobně originálních a zajímavých produktů nejen pro studijní či špionážní účely je v našem specializovaném obchodě velké množství a neustále přibývají nové. Udělejte si chvilku a nechte se inspirovat!

 

Zdroje:

https://secutek.cz/spionazni-diktafony/57-propiska-s-diktafonem-mq-92.html

https://secutek.cz/spionazni-mini-kamery/59-spionazni-hodinky-s-kamerou-a-diktafonem-secutek-mk04.html

https://secutek.cz/skryta-komunikace-a-napoveda/143-mikrosluchatko-pro-skrytou-komunikaci-s-gsm-boxem-a-knowles-mikrofonem-secutek-ms18.html 

 

 

Zanechte odpověď

Všechna pole jsou povinná

Jméno:
Email: (Nebude zveřejněno)
Komentář: