Co je to špionážní technika a k čemu slouží

Co je to špionážní technika a k čemu slouží

Špionážní technika

Pod pojemem "špionážní technika" se mnohým vybaví James Bond, či nejrůznější tajní agenti, satelity, nereálná sledovací zařízení či jiné vymoženosti, které je možné vidět ve filmech. Realita je ovšem taková, že špionážní technika, je velmi hojně využívána i soukromými firmami, či dokonce pro privátní účely. 

Za špionážní techniku je možné označit jakékoliv produkty záznamové či lokalizační produkty, které jsou určené pro nepozorované využití. Využití špionážní techniky je obrovské. 

Špionážní technika pomáhá k odhalení hospodářské kriminality, ochraně dětí, odhalení nepoctivých zaměstnanců, obstarávání důkazů pro soudní řízení. Výhody použití specální techniky určitě nelze opomenou ani při prokazování partnerské nevěry, či čím dál častějích sporech o péče o dítě. 

Jednotlivé sekce špionážní techniky blíže představíme v následujících odstavcích.

Odposlechy

Asi první co si každý vybaví pod slovy špionážní technika jsou odposlechy - tedy zařízení, která nám umožňují slyšet to, co bychom běžně slyšet nemohli. Velmi rozšířené jsou prostorové odposlechy, což jsou malé krabičky, které je možné ukrýt do zájmového prostoru, a následně pak přenáší zvuk buď do přijímače, vzdáleného v řádu stovek metrů, nebo v případě GSM odposlechů skrz mobilní síť na v podstatě neomezenou vzdálenost.

Minikamery a skryté kamery

Skryté kamery slouží zejména k odhalení a zdokumentování určité nežádoucí činnosti, mezi které patří například krádeže zaměstnanců, vandalismus, výhrůžky, nebo třeba i partnerská nevěra. Kamera může být skrytá takřka v libovolném předmětu, dekoraci, módním doplňku a podobně. 

Špionážní WiFi kamery

Speciální kategorií jsou špionážní WiFi kamery, které jsou schopny prostřednictvím WiFi sítě živě streamovat obraz na internet. Špionážní WiFi kamera nám tak umožní sledovat zájmový prostor v reálném čase, a to ze zcela neomezené vzdálenosti.

Zanechte odpověď

Všechna pole jsou povinná

Jméno:
Email: (Nebude zveřejněno)
Komentář: