Nenechte se okrást v hotelu!

Nenechte se okrást v hotelu!

Spíte často mimo domov? Cestování je pro mnohé z nás jednou z nejoblíbenějších a nejvzrušujících činností. Pro řadu lidí jde pro změnu o součást pracovní náplně, ke které časté kratší či vzdálenější služební cesty a s tím spojené pobývání a přespávání po hotelích a jiných ubytovacích zařízeních zkrátka patří. Někdo to bere jako nutné zlo, někdo jako zajímavé zpestření a najdou se i tací, kteří na cestách stráví tolik času, že už prakticky ani nevnímají, zda usínají ve své domácí posteli, anebo na hotelovém lůžku. Přemýšleli jste však někdy nad tím, co všechno se může odehrávat v místě vašeho přechodného pobytu, když hotelový pokoj opustíte? Množství pořízených a publikovaných videí skrytou kamerou svědčí o tom, že ani v seriózně se tvářících a vcelku komfortně vyhlížejících hotelích si nemůžeme být jistí tím, že se nám nic neztratí, anebo že nebude narušeno naše soukromí.

 

Ve Spojených státech amerických se tak stalo poměrně běžnou praxí, že hoteloví hosté nespoléhají pouze na poctivost personálu, ale v zájmu ochrany svého majetku a soukromí v čím dál větší míře využívají technické bezpečnostní a špionážní výrobky. Video níže obsahuje nejen pořízené záběry ze skryté kamery, co vše se může v nepřítomnosti hosta stát, ale i několik preventivních a osvědčených rad, jak se proti těmto, nikterak ojedinělým, nešvarům nejefektivněji ochránit.

V jiných případech k odcizení cenností ze strany uklízečky, pokojské či jiného zaměstnance hotelu nakonec třeba nedojde, nicméně i samotný fakt, že se vám někdo cizí prohraboval v osobních věcech, také není zrovna příjemný. Další video zachycuje právě jednu takovou nenechavou hotelovou pracovnici, která neváhá nakouknout téměř do všeho, co jí přijde v hotelovém pokoji nic netušícího hosta pod ruku – zavazadla, balíčku určeného výhradně danému hostovi, laptopu 


Dlužno dodat, že problém se netýká pouze hotelů, motelů, penzionů a jiných ubytovacích zařízení. Nepříjemný střet s realitou nepoctivého nebo nezdravě zvědavého pracovníka/pracovnice může nastat i v domácím prostředí, třeba u paní na úklid, chůvy a podobně...

Naštěstí existuje nejedno elegantní a šikovné technické řešení, díky nimž už podobné nepoctivé a ponižující praktiky hotelových pracovníků nebo domácích ´pomocníků´, tak jak jsme je mohli vidět ve videích, nezůstanou bez odhalení. A jaké konkrétní produkty z našeho obchodu se hodí přesně pro tyto účely?

 

Vhodný model představuje třeba Bluetooth reproduktor LawMate (model PV-BT10i) se skrytou wi-fi kamerou. Tato kamera je sice miniaturních rozměrů, avšak zároveň vynikajících parametrů – nahrává ve full HD rozlišení při širokém úhlu záběru a frekvenci 30 snímků za sekundu. Navíc je dokonale ukrytá a nevzbuzuje tak sebemenší podezření. Prostřednictvím speciální aplikace je možno sledovat živý přenos, pořizovat fotografie, měnit režimy nahrávání nebo ovládat zvuk.

Alternativou může být například Širokoúhlá dokovací stanice s wifi kamerou. Také v tomto případě rafinovaně ukrytá kamera dokáže pořizovat videozáznamy ve full HD kvalitě rozlišení. Stejně jako u předchozího modelu můžete dění na hotelovém pokoji ve vaší nepřítomnosti pohodlně a kontinuálně sledovat skrze wifi připojení na vašem tabletu, notebooku nebo chytrém telefonu. Širokoúhlá dokovací stanice je k dispozici jak ve verzi pro OS Android, tak i pro iOS. Asi největší praktickou výhodou u těchto řešení je skutečnost, že zařízení může být jednoduše zapojené do zásuvky, aniž by to bylo v pokoji či apartmánu jakkoliv nápadné.

Výhodou Mini IR kamery Zetta (model ZIR32, 720 p) je pak kromě špičkových parametrů snadnost ovládání. Zkrátka ji jenom do pokoje položíte na libovolné místo, zapnete a s ohledem na extrémně široký úhel záběru (160 °) máte naprostou jistotu, že případné šmejdění nebo pokus o krádež ze strany hotelového personálu rozhodně neprojde. Model je velmi oblíbený též z důvodu dlouhé výdrže vlastní baterie dosahující až 20 hodin nepřetržitého nahrávání. Užitečná jsou také funkce nočního vidění až do vzdálenosti 5 metrů, anebo detekce pohybu.

Za pozornost určitě stojí také Secutron UltraLife VOX kamera v power bance. Čím je unikátní? Jde o jedinou skrytou kameru v kapesní velikosti s výdrží v řádech několika týdnů (v extrémních případech až 25 dnů). I ona umí nahrávat v HD kvalitě, přičemž její ovládání není vůbec složité. Pro zaznamenání zvuku je v ní integrovaný mikrofon. Externí baterku se skrytou kamerou můžete nosit například klasicky připnutou na klíčích a v případě potřeby ji odložit na vhodné místo, a tak začít monitorovat požadovaný prostor. Třeba právě hotelový pokoj. Power banka je navíc zcela funkční a standardně vyhlížející, což opět zaručuje perfektní kamufláž.

 

 

 

 

 

Zanechte odpověď

Všechna pole jsou povinná

Jméno:
Email: (Nebude zveřejněno)
Komentář: