Recenze aplikace Pro iCam pro obsluhu skrytých kamer

Recenze aplikace Pro iCam pro obsluhu skrytých kamer

Na trhu existuje celá řada WiFi skrytých kamer, které mají velmi obstojné parametry i vzhled. Kámen úrazu však většinou nastává právě v aplikaci, přes kterou se kamera obsluhuje. Vývojářům aplikace Pro iCam se však jako jednim z mála podařilo tento problém zvládnout naprosto perfektně. Funkce a dojmy z aplikace popíšeme v této recenzi.

Hodnocené vlastnosti

Kompatibilita

Aplikaci jsme testovali na mobilních telefonech Huawei Ascend P9, Samsung Galaxy A5, Xiaomi MI5, iPhone 7 i tabletech Samsung Galaxy Note 10.1 a Nexus 7. Na všech testovaných zařízení jsme došli ke stejným výsledkům - aplikace funguje naprosto spolehlivě, nepadá a všechny funkce lze bez problémů ovládat.

Hodnocení: 10/10

Funkce

Kromě běžných funkcí, které mají téměř všechny aplikace, jako je detekce pohybu, zasílání push notifikací do mobilu a živého náhledu videa obsahuje aplikace Pro iCam celou řadu funkcí nadstandardních, které nezvládá žádná jiná aplikace na trhu, včetně apky PV Cam Viewer od nejpopulárnějšího výrobce v oboru LawMate.

Mezi hlavní přednosti patří možnost prohlížet i stahovat záznamy ze vzdálené paměti uvnitř velmi intuitivního rozhraní. Standardní funkce detekce pohybu byla vylepšena o možnost nastavení citlivosti a omezení alarmů pouze na určité hodiny. Notifikace v mobilu při detekování pohybu nabízí rovněž něco navíc oproti konkurenčním produktům. Kromě samotného upozornění vám aplikace ihned ukáže několik náhledových obrázků, ze kterých můžete rychle vyhodnotit situaci aniž byste se museli připojit ke streamu kamery. Obrázky pořízené při alarmu, je možné kromě push notifikace v mobilu odesílat také emailem, či na FTP server.

Další zajímovou funkcí je možnost nastavení citlivosti fotosenzoru pro spínání infračerveného přisvícení pro noční vidění. Tuto funkci je ale možné použít samozřejmě pouze v případě skryté kamery s nočním viděním. Detailní popis funkcí najdete níže.

Hodnocení: 10/10

Rychlost a spolehlivost připojení

Výkon cloudu poskytovaného k free aplikacím je velmi často značně omezený a může tak velmi snadno pohřbít použitelnost i jinak velmi zdařilé aplikace. Naštěstí v případě Pro iCam i cloud funguje naprosto skvěle. Během přibližně měsíčního testování jsme nezaznamenali ani jeden výpadek či zpomalení. Spojení s kamerou probíhá téměř okamžitě, a obraz je zcela plynulý.

Hodnocení: 10/10

Shrnutí

Aplikace Pro iCam je bezpochyby nejlepší aplikace pro P2P připojení k IP kamerám, kterou jsme měli možnost otestovat. Intuitivní ovládání, spolehlivost, rychlost připojení či bezkonkurenční funkce dělají z Pro iCam zcela jistě šampiona ve svém oboru. Zvážíme-li, že se jedná o kompletně free aplikaci, musíme konstatovat, že se jedná opravdu o pozoruhodně zdařený kousek. Vzhledem k tomu, že jsme nenašli nic, co by se aplikaci dali vytknout získává Pro iCam plný počet bodů.

Celkové hodnocení: 30/30

Představení jednotlivých funkcí

Alarmy

Nastavení alarmů je jednou z hlavních funkcí aplikace. V jednoduchém menu můžeme aktivovat detekci pohybu a nastavit její citlivost na škále od 1 do 7. Ve výchozím nastavení je pohyb detekován 24 hodin denně. Zaškrtneme-li však políčko "Alarm Schedule", můžeme funkci omezit pouze na vybrané hodiny. Časový rozvrh alarmů oceníme například když chceme mít přehled co se děje v obchodě po zavírací době. Během pracovní doby nás tak zbytečně nebudou obtěžovat falešné poplachy a zároveň pokud by došlo k narušení objektu, tak budeme okamžitě informováni.

Poté, co máme nastavené parametry, kdy a jak se má alarm aktivovat můžeme nastavit, jak se má skrytá kamera při alarmu zachovat. Nestačí-li nám notifikace v mobilu s náhledovými obrázky, můžeme zvolit odesílání upozornění emailem, či na FTP server, který buď můžeme mít vlastní, nebo pronajatý.

Kladně hodnotíme také možnost upravit si prodlevu mezi jednotlivými alarmy, kterou lze nastavit od 30ti vteřin do 5ti minut.

Nastavení alarmu WiFi kamery

Nahrávání

V sekci "SDCard Record Config" můžeme nastavit parametry nahrávání. Vybrat si můžeme z nepřetržitého nahrávání, nahrávání při detekci pohybu, nebo nahrávání dle časového rozvrhu. V této sekci můžeme také nastavit rozlišení videa. Vzhledem k tomu, že 1 minuta v plném rozlišení zabere přibližně 20MB a přístroje běžně podporují 64GB či až 128GB paměťové karty, tak většinou není nutné kvalitu videa snižovat. Chcete-li ale uchovávat záznamy po velmi dlouhou dobu, pak tu taková možnost je.

Velmi užitečná je také možnost, nastavit délku pořizovaných záznamů. Někomu vyhovuje rozdělovat soubory po kratších úsecích, někdo jiný zase preferuje delší, celistvý záznam. Můžete si nastavit délku záznamů od 1 do 20ti minut.

Pomocí posuvníku "Record sound", můžete nastavit, zda chcete nahrávat videa s či bez zvuku. Poslední položkou tohoto menu je možnost zapnout cyklické nahrávání ("Loop Recording"). Zapnete-li tuto funkci, bude kamera při zaplnění paměti automaticky přemazávat nejstarší záznamy.

Praktická je také horní lišta, na které okamžitě vidíte kolik volného místa na paměťové kartě ještě zbývá.

Nastavení nahrávání

Nastavení WiFi

Nastavení WiFi probíhá standardním způsobem, tak jako u aplikací jiných výrobců. Jednotlivé kamery vysílají vlastní WiFi AP, a to až do chvíle, kdy je nastavena WiFi síť, ke které se mají připojit - pak svůj AP vysílat přestanou a nejsou tedy viditelné.

Nastavení WiFi

Související příspěvky:

Zanechte odpověď

Všechna pole jsou povinná

Jméno:
Email: (Nebude zveřejněno)
Komentář: