Jak vybrat skrytou kameru

Jak vybrat skrytou kameru

Okrádají vás zaměstnanci? Máte podezření na nevěru partnera či jenom chcete mít přehled o tom, co dělají kolegové ve vaší kanceláři, během vaší nepřítomnosti? To je jenom krátký výčet situací, kdy se lidé velmi často uchylují k použití skrytých kamer. Z našich zkušeností víme, že dobře umístěná skrytá kamera mnohdy pomůže vyřešit letitý problém v řádu dní, či dokonce hodin!

V obchodě Secutek naleznete pouze vysoce kvalitní špionážní minikamery, což ale neznamená, že bude libovolně zvolená kamera vhodná právě pro vaši situaci. Pojďme se tedy podívat na nejběžnější typy skrytých kamer.

Představení jednotlivých typů špionážních kamer

Minikamery se záznamemMinikamera se záznamem Esonic CAM-U7

Miniaturní kamery s integrovaným rekordérem patří mezi nejpopulárnější špionážní zařízení. Na oblibě jim dodává skutečnost, že je není nutné složitě instalovat a následně od nich vyvádět kabely do vzdáleného nahrávacího zařízení. Jedná se o tzv. all-in-one zařízení, která jsou schopna pracovat zcela samostatně. Mnohdy jsou vybaveny vlastní baterií, a minikameru tak stačí umístit na vybranou lokaci, a nechat ji skrytě monitorovat prostor.

Může se jednat buď o minikamery statické, nebo přenositelné. Příkladem přenositelné minikamery se záznamem může být například skrytá kamera ve Flash disku Esonic CAM-U7, nebo klíčenka s kamerou LawMate PV-RC200HDW, kterou můžeme mít kdykoliv při sobě, připravenou pro diskrétní pořízení záznamu. Budeme-li chtít umístit špionážní kameru na pevno do konkrétního prostoru, můžeme použít například budík s integrovanou WiFi kamerou Secutek WIP-10, která je jako první na světě vybavena kompletně ukrytou otočnou kamerou!

Skryté kamerySkrytá WiFi kamera v budíku

Jedná se o minikamery kamuflované do předmětů každodenní potřeby. Pro konkrétní aplikaci si pak můžeme vybrat z celé řady vhodných předmětů, ve kterých může být mini kamera ukryta.

Pro mystery shopping nebo pořízení záznamu z důležité schůzky mohou skvěle zafungovat například brýle s kamerou, která může být dokonale kamuflována za kouřovým sklem. Nejlepším modelem současnosti jsou brýle s kamerou LawMate PV-EG20CL, které nabízí prvotřnídní kvalitu záznamu i zcela diskrétní vzhled. Špionážní kamera s nočním viděním v digitálních hodinách nainstalovaná na nočním stolku, nám umožní diskrétně monitorovat ložnici během služební cesty. Pro monitorování obchodních prostor je vhodným prostředkem například WiFI skrytá kamera v PIR čidle Secutek PIR-720SWF. Pro nejvíce delikátní případy je možné nechat si u nás zhotovit minikameru kamuflovanou do konkrétního předmětu.

Minikamera s detekcí pohybu určená pro skrytou montážMinikamery pro skrytou montáž

Zejména v těch nejvíce delikátních případech, kdy si nemůžeme dovolit ani nejmenší riziko odhalení, využijeme minikamery vhodné pro individuální skrytou montáž. Výhodou je, že se v objektu nemusí objevit žádný nový předmět. Pro tento účel nám přijde vhod například Minikamera s detekcí pohybu Secutek KM02+. Minikameru jednoduše zakamuflujeme do již nějakého stávajícího předmětu, který v místnosti nalezneme - například do kytky, stolních hodin či lampičky. Více se kamuflážích se můžete dočíst v článku Jak zakamuflovat minikameru. Bude-li vestavba nad vaše síly, můžete si nechat zhotovit skrytou kameru na zakázku našimi techniky.

Špionážní kamery s dlouhou výdrží

Potřebujeme-li objekt monitorovat po dlouhou dobu, musíme zvolit buď kameru, kterou můžeme napájet z el. sítě, nebo v případě kdy připojení do sítě není možné takovou, která bude mít dlouhou pracovní dobu na jedno nabití. Pro zajištění několika denní výdrže musí mít špionážní kamera buď obrovskou baterii (což ve většině případů není příliš praktické), nebo senzor, který bude kameru aktivovat pouze ve chvíli, kdy potřebujeme. Nejčastěji se jedná o PIR pohybový senzor, nicméně výjimkou není ani hlasový spínač, či časovač. Tyto komponenty mohou výdrž baterie až 100 násobně prodloužit.

Pohybovým senzorem, a tedy i dlouhou dobou práce jsou opatřeny vybrané minikamery LawMate. Ještě lepších výsledků však dosahují špionážní kamery českého výrobce z řady Secutron UltraLife, které vydrží bez dobíjení až 60 dní!

Zanechte odpověď

Všechna pole jsou povinná

Jméno:
Email: (Nebude zveřejněno)
Komentář: