Skryté kamery ochrání vaši provozovnu

Skryté kamery ochrání vaši provozovnu

Skryté kamery ochrání vaši provozovnu 

Zná to každý, kdo má kamennou provozovnu – a je jedno, jestli se jedná o obchod, restauraci nebo třeba hotel. Obchodníci se musí potýkat s krádežemi, agresivními hosty nebo i nepoctivými zaměstnanci. Naštěstí dnes už existuje moderní (i levná) zabezpečovací technika, která podnikatele může doslova za pár korun uchránit před mnohonásobně většími škodami. Které konkrétní produkty z řad skrytých kamer obchodníkům pomohou a co je potřeba zajistit z hlediska zákona?

Nejen v sezónním období vznikají obchodníkům zbytečné škody. Ať už jde o krádeže ze strany hostů, rozbitý inventář nebo cokoli jiného. Nejčastěji se však jedná o drobné krádeže zaměstnanců, které však mouhou probíhat dlouhodobě a ve výsledku nám způsobovat obrovské škody. Typicky máme podezření na konkrétní lidi, nicméně získat důkazy o jejich činnosti je velmi obtížné.

Univerzální minikamera Secutek KM02+

Tradiční bezpečnostní kamery většinou nejsou řešením

Podnikatelé do svých provozoven ve velkém instalují tradiční kamerové systémy, které mají jistě své opodstatnění při narušení zvenčí. Při krádežích prováděných vlastním personálnem nám však většinou kýžený výsledek nepřinesou. Proč? Nenechaví zaměstnanci se totiž velmi brzy naučí, kde jsou kamery nainstalovány, a jaký prostor snímají. Dají si pak pozor aby na pořízených záznamech nebylo nic usvědčujícího vidět. I přesto, že nám klasický kamerový systém nezajistí přímé důkazy, je vhodné v před instalací skrytých kamer se uchýlit právě k tradičním kamerám.

Dejte hostům i zaměstnancům vědět o (obyčejných) kamerách

Použití skrytých kamer může být problematické, ale existuje malý trik, jak jich využít zcela v souladu se zákonem. Začneme u běžných kamer (které jsou dobře vidět). Člověk, který ví, že může být na záznamu, si samozřejmě dvakrát rozmyslí to, zda udělat něco nevhodného. Nezapomínejme ale ani na zákonné podmínky. Když umístíte kameru do vaší provozovny, ze zákona o tom musí být informování hosté (cedulka u vstupu) a zároveň i zaměstnanci – dejte jim podepsat prohlášení o tom, že vědí, že v provozovně se nachází nahrávací zařízení. V opačném případě riskujete opletačky se zákonem.

Pokud po nainstalování bezpečnostních kamer problémy neustanou, je na čase řešit dodatečná opatření. A právě zde přichází na řadu skryté kamery. V případě, že již máte od zaměstnanců podepsáno, že o kamerách ví, můžete použít i ty skryté. Samozřejmě se najdou i tací, kteří první krok v podobně instalování tradičních kamer a oznamovací povinnosti přeskočí, pak musí ale počítat s tím, že pořízený záznam nebude legální, a nebude ho možné použít například u soudu či jako podklad pro policii.

Z našich zkušeností víme, že dopadení pachatele po instalaci skryté kamery proběhne velmi rychle. Například jeden z našich klientů se nám pochlubil, že Skrytá WiFi kamera v PIR čidle Secutek PIR-720SWF, mu důkazy o nepoctivém zaměstnanci, kterého nemohl usvědčit několik měsíců přinesla ještě v ten samý den, kdy ji nainstaloval. Podívejte se také, jak skrytá kamera odhalila zlodějku svačiny, nebo jak skryté kamery mohou pomoci při odhalování a dokazování nevěry.

Skrytá WiFi kamera Secutek WIP-28 Otočná WiFi kamera Secutek WIP-10 WiFi špionážní kamera s nočním viděním Secutek WIP-20

Které kamery můžete použít?

Obrovskou výhodou dnešních produktů je to, že jsou dokonale nenápadné. Mohou vypadat jako budík, klíčenka nebo mohou být schované v detektoru kouře. Dozvíte se pomocí nich tak to, co dělají vaši zaměstnanci a hosté, a snadno odhalíte nepoctivé jednání. Naše WiFi skryté kamery, jsou vhodné zejména pro ty, kteří chtějí situaci sledovat v reálném čase. Obraz pak mohou sledovat z libovolného PC, mobilního telefonu či tabletu, prostřednictvím internetu. V kombinaci s detektorem pohybu, kterým je vybavena většina našich kamer pak budete mít dokonalý přehled o dění ve sledovaném objektu ať už jste kdekoliv, kdykoliv.

Je-li riziko, že nežádoucí činnost může být páchána po tmě, bude řešením použití některé skryté kamery s nočním viděním.

Zanechte odpověď

Všechna pole jsou povinná

Jméno:
Email: (Nebude zveřejněno)
Komentář: